Recepty

Rýchly svieži cheesecake s ríbezľami

Koláčik vyžadujúci minimum pečenia, je osviežujúci a chutný vďaka gréckemu jogurtu a ríbezľovej poleve.

Suroviny

300 g celozrnných sušienok
1 ČL škorice
Štipka soli
120 g zmäknutého masla
Na plnku:
pol šálky mlieka
ČL práškovej želatíny alebo agarového prášku
300 g bieleho gréckeho jogurtu
120 g trstinového cukru
1 ČL citrónovej kôry
Na dozdobenie:
2 hrnčeky ríbezlí
120 g kryštálového cukru
1 ČL škorice

Postup

Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom, škoricou a štipkou soli. Vtlačíme do vymastenej tortovej formy a dáme na 5 minút stuhnúť do mrazničky. Potom korpus pečieme 20 minút na 200 stupňov.
Pripravíme si krém: v 2 PL mlieka necháme napučať želatínu alebo agar. Zvyšné mlieko zohrejeme a vlejeme doň napučanú želatínu. Zmes nevaríme, len ohrievame asi 3 minúty. Odstavíme z ohňa a miešame kým nezačne tuhnúť. Vmiešame grécky jogurt, citrónovú kôru a cukor, vlejeme do upečeného korpusu a dáme stuhnúť do chladničky. V hrnčeku rozpustíme ríbezle s cukrom a škoricou a varíme asi 10 minút,a by nám táto ovocná kaša pekne zhustla. Necháme trošku vychladnúť a zdobíme ňou koláč pred podávaním.