Recepty

Írsky chlieb – bez kysnutia, bez droždia a bez miesenia

Tento chlebík pripravíte rýchlo aj bez pekárničky a iných pomôcok. Jeho príprava je až ľahká, tým že neobsahuje droždie je vhodný pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami, je mäkký a vláčny aj na druhý deň.

Suroviny

450g špaldovej múky
500 ml gréckeho bieleho jogurtu
1 ČL soli
1 ČL sódy BB
1 ČL cukru

Postup

Všetky sypké suroviny zmiešame v miske. Pridáme grécky jogurt a vymiešame vareškou do kompaktného cesta. Nemiesime rukami! Miešame len toľko, aby sa suroviny spojili.
Do hrnca alebo sklenenej misy na pečenie vložíme papier na pečenie a cesto doň preložíme. Pomúčenými rukami vytvarujeme bochník. Pečieme 50 minút pri teplote 190-200C. Po upečení necháme poriadne vychladnúť.