Recepty

Rýchly a zdravý obed s tekvicou hokkaido

Toto jedlo je výborným obedom, nielen pri formovaní postavy do plaviek. Telu dodá potrebné živiny, vitamíny, vlákninu a zasýti. Ak nemáte radi tekvicu hokkaido, môžete ju zameniť za hrušku, príp. mango a jedlo získa nový rozmer.

Suroviny

100g tekvice hokkaido (prípadne inej)
2 ks kuracie prsia
olivový olej
200 g cvikle
balsamiko
soľ
čierne korenie
med
vlašské oriešky
šťava z citróna
rukola
šalát polníček

Postup

Kuracie prsia osolíme, okorením a dozlatista opečieme a odložíme stranou, prípadne ich grilujeme. Uvarenú cviklu nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cviklu, pridáme na kocky nakrájané hokkaido, prilejeme trošku balsamika osolíme a okoreníme, pridáme med (asi 1 lyžica) a len krátko povaríme.

Orechy orestujeme na suchej panvici. Rukolu a polníček pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom a premiešame. Pridáme k nim cviklu s tekvicou a orechmi, zamiešame a podávame s kuracími prsiami.