Plnené zemiakové pampúšiky alebo ako využiť zvyšky pyré
SUROVINY
Staršie varené zemiaky alebo pyré
1-2 vajcia (1 na 0,5 kg zemiakov)
Soľ
hladká múka
Na plnku:
malá cibuľka,
1-2 plátky šunky
1-2 plátky syru,
soľ
korenie Olej
POSTUP
Zemiakové pyré premiešame s vajíčkom,soľou a hl.mukou. Cesto by malo byť viac zemiakové ako múkové.
Na pomúčenej doske vygúľame cesto na hrúbku asi 0,3-0,5 cm a vykrajujeme koliečka na ktoré do stredu uložíme trošku plnky a zatlačíme kraje.
Pampúšiky som potom vysmažila na oleji.
Plnku som si pripravila nasledovne:
na oleji opiekla do sklovita/zlato hneda cibuľu, k tomu som na minútku opražila najemno nakrájanú šunku. Keď to trošku vychladlo, pridala som aj syr (nastrúhaný alebo najemno nakrájaný)