Priaznivé účinky cesnaku ľudstvo pozná už od nepamäti. Ak vám prekáža výrazná aróma, pripravte si nakladaný cesnak. Cesnaková aróma sa sterilizáciou zredukuje a z cesnaku sa stane výborná príloha ku grilovanému mäsu, zelenine alebo ako prísada do ľahkých letných šalátov.
Suroviny
500g olúpaného cesnaku (rýchlo ho olúpete ajk po ponorení do vriacej vody)
1 šálka vínneho octu
1 šálka vody
1 polievková lyžica soli
horčicové, koriandrové semienka a iné koreniny podľa chuti
Postup
Z octu, soli a vody pripravíme horúci nálev, môžeme doň pridať aj rôzne semienka. Olúpaný cesnak dáme do pohárov a zalejeme . Poháre uzavrieme a dáme sterilizovať – stačí minút. Čas rátame od zovretia vody. Takto naložený cesnak skladujeme najlepšie na tmavom a chladnejšom mieste.