Recepty

Chuťovková ryba v octovej zálievke

Perfektný recept na ryby v octovej zálievke. Tá chuť Vás proste dostane.

SUROVINY

Ryba (napr. kapor,pstruh)
soľ
múka
vajíčko
strúhanka
tuk na vyprážanie
Na zálievku potrebujeme
na každý liter vody približne
1,5 dl octu
15 dkg kryštálového cukru
3 – 4 bobkové listy
3 – 4 guličky nového korenia
5 – 6 guličiek čierneho korenia
2 – 3 červené cibule

POSTUP

Rybu nakrájame, podľa chuti osolíme a obalíme v múke, vajíčku a strúhanke, následne v tuku do zlatista vypražíme. Z vody, octu a cukru urobíme zálievku na šalát, ktorú spolu s bobkovým listom, novým a čiernym korením privedieme do varu. Nakrájame červenú cibuľu, ktorú potom v dobre zatvárateľnej nádobe striedavo vrstvíme s rybacími rezňami.

Zalejeme šalátovou zálievkou, nádobu zatvoríme a jej obsah necháme dozrieť v chladničke. Ryba je najlepšia po približne troch – štyroch dňoch odležania.