Recepty

Citrónové Tiramisu Citroňák

Tento recept je to najosviežujúcejšie čo si môžte dopriať

Suroviny

Limoncello sirup:
1 šálka granulovaného cukru
1 ½ šálky vody
2 lyžice limončela
2 lyžice čerstvej citrónovej šťav

Citrónové Mascarpone
½ šálky granulovaného cukru
Kôra jedného citróna
475 g mascarpone
Štipka soli
1 ½ šálky šlahačky

Tiramisu
2 balenia Talianske piškóty Savioardy
2 šálky pripraveného citrónového tvarohu a 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy (ak je to potrebné)
Kôra z citrónu najlepšie julienne plátky / tenké pásiky najemno nakrájané/ Môže byť aj strúhaná
Maliny a mäta na ozdobu

Postup

Limoncello sirup: Zmiešajte cukor a vodu v malom hrnci. Priveďte na strednú teplotu, miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Odstráňte z ohňa,primiešajte limoncello a citrónovú šťavu , nechajte vychladnúť, až kým nebudete pripravený na zostavenie.

Citrónové Mascarpone : Umiestnite cukor a citrónovú kôru do veľkej misy. Vmiešajte kôru do cukru rukami, až kým sa nerozdelí rovnomerne v cukre. Pridajte mascarpone a soľ do misky a dobre premiešajte s drevenou lyžičkou alebo ručnou miešačkou. Pomocou gumenej stierky jemne vmiešajte 1/3 šľahačky. Opakujte so zvyškom šľahačky v dvoch fázach. Obaľte fóliou a uložte do chladničky, kým nebude pripravený na montáž.

Do citrónového mascarpone pridajte čerstvú citrónovú šťavu, ak je to potrebné. V sklenenej mise na pečenie položte piškóty, ktoré boli ponorené do chladeného sirupu na niekoľko sekúnd vodorovne, pokrývajúce celé dno misky. Ak je to potrebné, rozdrvte piškóty po stranách, alebo zlomte polovicu na vyplnenie malého priestoru. Potrite piškóty zmesou mascarpone, rovnomerne rozložte a rozotrite citrónový tvaroh.

Opakujte postup namáčania s viacerými piškótami, umiestnite ich do misky opačným smerom od prvej vrstvy. Pokračujte až do naplnenia misky, končiac mascarpone a tvarohom z citrónu. Obalte strečovou fóliou a na chladom mieste nechajte odpočívať najmenej štyri hodiny alebo cez noc. Keď je pripravená na servírovanie, ozdobte citrónovou kôrou, malinami a mätou.
http://www.cbc.ca/food/recipes/lemon-tiramisu