Recepty

Recept na zdravý jarný obed

Tento vitamínmi nabitý obedík je ľahký, rýchlo pripravený a neskutočne dobrý. Fava fazule sú považované za vysoko výživnú zeleninu, obsahujú kyselinu listovú, železo, mangán a vlákninu. Tieto minerály sú potrebné k správnej tvorbe červených krviniek, podporujú metabolické funkcie, pomáhajú ako prevencia cukrovky a kardioaskulárnych ochorení.

Suroviny

Fava fazule
1 citrón
1 zväzok čerstvých listov mäty
3 PL Extra panenského olivového oleja
Syr Pecorino
dve hrste rukoly
soľ

Postup

Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte fazuľa a varte, až kým nebude jemná, ale pevná. Trvá to približne 3 až 5 minút. Uvarené fazule scedíme a dáme do ľadovej vody aby si zachovali farbu a živiny. Fazule ošúpeme.

V miske zmiešame citrónovú kôru a šťavu, s potrhanými lístkami mäty a olivovým olejom. Do tohto dressingu pridáme rukolu so strúhaným pecorino syrom a olúpané fazule, zľahka premiešame.Ochutíme soľou a čerstvým mletým korením. Môžeme ozdobiť hoblinkami syra.
http://www.countryliving.com