Recepty

Krémové cestoviny Carbonara

Úžasná západná verzia tejto Talianskej klasiky Krémová plná chuti a chrumkavej slaninky ktorá zasýti každého

Suroviny

500g špagety
1 lyžicu olivového oleja
80 g masla
1 veľká cibuľka, jemne nakrájaná
250g slanina
200g huby, nakrájané na plátky
300 ml smotany
1 šálka strúhaného syra / Parmezán, Grana padano, Chedar/

Postup

Cestoviny uvarte v dostatku vriacej osolenej vody podľa návodu na obale najlepšie do polomäkka – al dente. Na panvici rozohrejeme maslo a olivový olej. Opražíme na ňom slaninku, cibulu a hríby.

Do panvice pridáme smotanu a necháme 3 minúty povariť. Do panvice pridáme cestoviny aj syr a premiešame. Podávame v hlbšom tanieri posypané zvyškom syra .
Zdroj:http://www.taste.com