Čokoláda a mandle spojené s neodolateľných karamelom. Pochutnajte si na chrumkavých kúskoch lahodnej troj kombinácie.
Suroviny
2 šálky masla
2 šálky bieleho cukru
1/4 lyžičky soli
2 šálky čokoládových lupienkov
1 šálka jemne nasekaných mandlí
Postup
V hrnci roztopte maslo, cukor a soľ. Varte na miernom ohni, za stáleho miešania, kým sa roztopí maslo. Necháme variť, a varíme, kým začne zmes karamelizovať do tmavo jantárovej farby. Občas zamiešajte.
Akonáhle karamel dosiahne správnu teplotu, nalejte ho do pripraveného plechu na pečenie. Posypte čokoládou navrch a nechajte dve minúty, aby zmäkla. Rozotrite čokoládu do tenkej rovnomernej vrstvy. Posypeme orechami cez čokoládu.
Karamel dajte do chladničky vychladiť. Rozbite na kusy a uložte vo vzduchotesnej nádobe.