Dezerty, Inšpirácie, Koláče, ovocie, Recepty

Červená klasika ktorá sa pohrá s Vašimi zmyslami

Višňový koláč? Jemná elegantná, sladká a zároveň kyslá vôňa prebudí Vaše zmysly..

Suroviny

Višnový džem 200 g
vlašské orechy 50 g
cassis, čerešňový likér 2 PL
mlieko 5 PL
pšeničná múka 350 g
cukor 180 g
maslo 100 g
vajíčko 3 ks.
prášok do pečiva 1 čl
citrónovej kôry 1 PL
soľ

Postup

V hrnci rozpustite maslo a pridajte 3 lyžice mlieka, vajcia, 150 g cukru, múku a prášok do pečiva. Všetko dobre vymiešajte a vymieste cesto.
Pripravte si náplň.
Zmiešajte džem, nasekané orechy a likér. Cesto si rozdeľte na dve rovnaké časti. Vyvaľkajte prvú polovicu na obdĺžnik asi 7 mm hrubý a natrite polovicou višňového džemu.

Cesto zrolujte do rolády. Zopakujte tento postup aj s druhou polovicou cesta a džemu.
Rolády dajte na papier švom dolu. Poriadne potrite mliekom a posypte cukrom.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C rúre po dobu 30 minút.
/sovkusom.ru/recept/vishnevyi-pirog/