Veľká noc je aj sviatok sladkej kuchyne. Môžeme sa hrať s farbami, motívmi, chuťami. Vyskúšajte TIP na naše vynikajúce koláčiky.
Suroviny
1 šálka masla
2/3 šálky práškového cukru
1/2 lyžičky mandľového extraktu
2 hrnčeky hladkej múky
1/2 šálky malinového džemu
biela čokoláda (na ozdobu)
Postup
Predhrejte rúru na 175 ° C.
V stredne veľkej miske pripravíme cesto z masla, cukru a vymiešame do hladka. Vmiešame 1/2 lyžičky extraktu z mandlí. Vmiešajte múku, kým sa cesto nespojí.
Vyvaľkajte cesto na 1 centimeter a vykrojte koliečka. Urobte si malý otvor v strede každej guľôčky palcom a vyplňte džemom.
Pečieme 14 až 18 minút v predhriatej rúre, alebo kým sú zľahka opečené. Necháme vychladnúť.
Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu a prelejte koláčiky. Môžete podávať.