Krásny a krémový. Taký bol pôvodný zámer. Valike sa tento sen splnil a dala nám o ňom vedieť.
Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept.
Suroviny
500 g polohr. Múky
150 g cukru
3 poliev. Lyžice mletého maku
1 kávová lyž. sódy bic.
1 prášok do pečiva perník
1 vajíčko
½ l mlieka
2 dcl oleja
Lekvár, rum
1. Plnka
300 ml mlieka
2 vanilky
100 g kryš. cukro
2 žĺtka
250 g Hera
2. Plnka
500 ml smotany šľahačkovej
2 stužovače
Cukor podľa chutí
2 lyžice nemletého maku
Postup
Do misku, najskôr zmiešame všetku sypké prísadu, potom pridáva vajíčko, mlieko a olej, vysypeme na vymastený a pomúčený plech a pečieme pri 180-200stupňoch asi 30 min..
Z mlieka pudingu cukru, žĺtkov uvaríme hustý puding, po vychladnutí vmiešame Hery.
Na vychladený koláč pokvapkáme rum a natrieme lekvár. Na to navrstvíme 1 plnku.
Zo smotany, cukru a stužovača si vyšľaháme tuhu šľahačku. 1/3 natrieme na 1 plnku. Do ostatnej šľahačky primiešame mak a na koláč cez sáčok tvarujeme ozdobku. Necháme poriadne stuhnúť.
Recept poslala: Valika Hotáryová