Recepty

Rýchla Sacherova torta

Milujete čokoládu, tak ako my? Toto nesmiete prehiadnúť. Lahodná a jednoduchá maškrta pre všetkých čokožrútov.

Suroviny:
1 prášok do pečiva
9 vajec
220 g čokolády na varenie
220 g cukru
220 g marhuľového džemu
220 g hladkej múky
200 ml oleja

Ingrediencie pre glazúru:
150 g masla
150 g čokolády na varenie

Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridajte olej a roztopenú čokoládu, prášok do pečiva a pokračujte v miešaní.
Pečieme pri 170 stupňoch asi 1 hodinu, nechajte vychladnúť, prerežeme korpus a naplníme marhuľovým džemom, natrieme aj celú tortu dookola.
Vo vodnom kúpeli pripravíme glazúru na potretie z masla a čokolády, natrieme celú tortu.
Môžeme podávať. Dobrú chuť