Vyskúšala som si pripraviť teľacie mäsko a musím sa s Vami podeliť o recet. Vynikajúca kombinácia chutí a mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Suroviny
2 dcl zeleninového vývaru
300 g teľacia sviečkovica
250 ml šľahačkovej smotany
50 g masla
20 g hladkej múky
soľ
korenie
2 lyžice Brandy
150 g hrozna
Postup
Sviečkovicu narežeme na rovnaké plátky, posolíme a okoreníme. Na rozpálenom masle prudko opečieme z oboch stranán asi 4 minúty.
Mäso vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu, aby odležalo. Do výpeku nalejeme vývar, pridáme šľahačku, Brandy a dochutíme soľou a korením. Necháme zovrieť a pridáme nakrájané hrozno.
Omáčku necháme zredukovať, podľa potreby zahustíme múkou.
Servírujeme s cestovinou a dozdobíme celým hroznom.
https://www.gutekueche.at/kalbsfilet-mit-trauben-oberssauce-rezept-3642