Je tu sezóna chutnej a veľmi zdravej špargle. Táto zázračná potravina nesmie chýbať vo Vašom jedálničku a preto vyskúšajte jeden z našich skvelých receptov.
Suroviny
150 g tagliatelle cestovín
3 lyčice masla
čili
80 g cherry paradajok
kari
250 g zelenej špargle
čierne korenie
soľ
120 ml smotany na šľahanie 33%
1 lyžička citrónovej šťavy
Postup
Špargľu zbavíme drevnatých koncoch a olúpeme v dolnej tretine. Priečne nareže na šikmé plátky. Paradajky umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na polovicu.
Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci slanej vody, zcedíme.
Kým sa cestovina varí, na panvici s trochou masla osmahneme špargľu. Po 5 minútach pridáme paradajky a kari.
Zeleninu dobre premiešame a pridáme šľahačkovú smotanu, ochutíme soľou a korením, citrónovou šťavou a čili. Uvarené rezance zmiešame aby sa všetko dobre spojilo.
https://www.gutekueche.at/tomaten-spargelpasta-rezept-11908