Inšpirácie, Recepty

Špenát s artičokovým dipom

Blíži sa jar a preto môžeme v kuchyni využiť aj špenát, ktorý nám dodá potrebnú energiu. Vyskúšajte náš tip na výborný zdravý špenát s chutným artičokovým dipom.

Suroviny

250g smotanového syra s nízkym obsahom tuku
200g odtučneného gréckeho jogurtu
120g parmezánu
400g nahrubo nasekaných artičokov
300g čerstvého alebo mrazeného špenátu
2-3 strúčiky cesnaku

Postup

V stredne veľkom hrnci na miernom ohni roztopíme smotanový syr, pridáme grécky jogurt, roozpučené strúčiky cesnaku a 1 šálku parmezánu.
Necháme odokryté, za častého miešania privedieme do bodu varu.
Vmiešame nahrubo nasekané artičoky a pridáme nasekaný čerstvý špenát (necháme ho odkvapkať, aby neobsahoval prebytočnú vodu).
Necháme zovrieť.
Hotovú zmes dáme do zapekacej nádoby a posypeme parmezánom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov, 10-15 minút.
Môžeme podávať s celozrnnou bagetkou. Dobrú chuť.