Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Azijské mäsové guľky s Teriyaki omáčkou a sezamovými semenami

Ak máte chuť na trošku Ázie, vyskúšajte náš recept na vynikajúce ázijské mäsové guličky. Chutné a veľmi jednoduché na prípravu.

Suroviny

1kg chudého mletého mäsa podľa vlastného výberu (kuracie, morčacie alebo bravčové)
1 lyžička nasekaného čerstvého zázvoru
1/4 šálky sójovej omáčky teriyaki
2 strúčiky cesnaku
4 jarné cibuľky
soľ
korenie

Postup

Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
Mäso zmiešame s najemno nasekanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, pridáme sójovú omáčku, zázvor, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.
Z mäsa urobíme guličky, približne rovnakej veľkosti, aby sa rovnako upiekli.
Guličky poukladáme na plech a pečieme zhruba 25 minút.
Môžeme podávať s čerstvým šalátom.