Diétne kochužy na párty? Tento recept je jednoduchý a za chvíľu si všetci pochutia na nezvyčjnej pochúťke.
Suroviny
veľké zemiaky 6ks
lyžica rastlinného oleja 1
lyžičky čili 1 – 1 1/2
Niekoľko kvapiek čili omáčky
soľ
opečená slanina plátky 8 ks
jemne nasekaná paradajka (1 stredná) 1
jemne nasekaná jarná cibuľka 2 PL
strúhaný syr čedar 2 šálka
kyslá smotana 1/2 šálky
Postup
Predhrejte rúru na 200 °C.
Očistite zemiaky a popichajte vidličkou.
Pečte po dobu 40 až 45 minút a nechajte vychladnúť.
Prerežte zemiaky pozdĺžne na 4 kliny.
Opatrne vydlabajte vnútro každého zemiaku. Musíte tam ale nechať pol centrimetra zemiaku!
Dajte na veľký plech na pečenie.
V malej miske zmiešajte olej, chilli a čili omáčku.
Všetko dobre vymiešajte.
Zemiakové kožuchy umiestninte na plech.
Posypte ich so slaninou, paradajkami a jarnou cibuľkou a na záver syrom.
Pečieme asi 10 minút. Syr sa musí začať topiť.
Podávajte s kyslou smotanou.