Hlavné jedlá, Recepty, večera

Klasické kuracie stehienka na zemiakoch v novom šate.

Pečené kuracie stehnienka a pečené zemiaky je klasické a jednoduché jedlo. Je univerzálne použiteľné a vhodné pre všetky príležitosti. Príprava je veľmi jednoduchá a zaberie iba hodinku. Mladá zeleninka toto jedlo príjemne spestrí.

Suroviny

kuracie stehná 1 kg
zemiaky 1,5 kg
maslo
jarná cibuľka 1 zväzok
smotana na šľahanie 1 kelímok
grilovacie korenie
čerstvý rozmarín
soľ

Postup

Zemiaky nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky a uložíme ich do maslom vymazanej zapekacej misy.
Každú vrstvu treba trochu osoliť, posypať čerstvým rozmarínom a sekanou jarnou cibuľkou.
Mäso očistíme, osolíme a posypeme grilovacím korením a položíme na zemiaky.
Prikrijeme vrchnákom a pečieme v rúre asi 45 minút.
Zalejeme smotanou a pečieme ešte do zlatista asi 20 minút.
Tesne pred dopečením pridajte sterilovaný hrášok a baby mrkvičku.
Stačí na 5 minút, len aby sa zelenina prehriala.