Dezerty, Koláče, Recepty

Nezabudnuteľný Tvarohovo-čerešňový koláč

Pri pohľade na túto tortu, človek ani neverí, že pre jej prípravu potrebujeme iba pár surovín a iba trochu času: múku, syr, mrazené čerešne a želatínu.

Suroviny

maslo 150 g
pšeničná múka 150 g
tvaroh 150 gu
cukor 180 g
čerešňa 500 g
voda 50 ml

Postup

Maslo nakrájame na kocky
Pridáme múku a vymiesime
Pridáme tvaroh a 80 gramov cukru. Vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na pol hodinu
Mrazené čerešne, bez rozmrazovania, dáme do hrnca a posypeme cukrom
Čerešne dajte zohrievať na miernom ohni.
Vodu nie je treba pridávať.
Želatínu rozpustíme v studenej vode nechajte po dobu 20 minút boptnať. Potom ju prilejte do hrnca a miešajte.
Následne necháme vychladnúť.
Na tenko vyváľané cesto (asi 0,5-1 cm, vložíme do zapekacej misky a urobíme niekoľko vpichov s vidličkou. Vložíme koláč do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 15 minút.
Následne pridáme bobule na syrovú tortu a vložíme do chladničky na 15 minút.
Nalejem zostávajúcu šťavu s bobúľ, dáme do chladničky až do úplného stuhnutia 🙂