Chutná a jemná omeleta poteší všetkých za stolom. Podávame s čerstvým pečivom a prílohami podľa chuti. Vajcia obsahujú dôležité bielkoviny potrebné pre správny rast a vývoj. Ten cholesterol o ktorom toľko hovoria, nie je až taký nebezpečný.
Suroviny
kôpor 20 g
petržlenová vňať 20 g
vajcia 3 ks
soľ podľa chuti
maslo 20 g
tvrdý syr 50 g
Postup
Umytý a osušený kôpor a petržlenovú vňať nasekáme.
Dáme do hlbšej misky, pridáme vajcia a trochu soli a dobre zamiešame.
Rozpustíme si maslo na strednú teplotu a vlejeme pripravenú zmes.
Miešame drevenou lopatkou až do tuhnutia vajec.
Na jednu polovicu nasypeme nastrúhaný syr a preložíme na polovicu.
Pomaly pečieme ešte 5 – 7 minút podľa tuhosti z oboch strán.