Tento báječný jablkový dezert so smotanou si pripravíte za krátku chvíľu.Všetci si pochutia na tejto dobrote ktorá vyčarí úsmev na jazyku.
Suroviny
jablká 225 g
Trstinovy cukor 3 pl
cukor 45 g
žĺtky 3 ks.
kukuričný škrob 1 kl
smotana 15% 225 ml
Sušené hrozienka 30 g
prášková škorica podľa chuti
Postup
Ošúpané jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na štvrťky.
Posypeme ich hnedým cukrom a možeme pridať aj škoricu.
Dajte do rúry piecť pri 200°C na 15 minút
Vymiešajte žĺtky s cukrom.
Sušené hrozienka namočte na 15 minút do teplej vody.
Pridajte škrob, pripravené hrozienka a smotanu na varenie.
Pripravenou zmesou zalejte jablká. Nezabudnite ze objem sa bude zväčšovať.
Vložte do rúry na 20 minút pri 180 stupňov.