Takúto dobrotu ste ešte nejedli. Jemná chuť kuracieho stehienka sa snúbi s cesnakom. Samotné guličky sú príjemnej konzistencie a rozpadajú sa v ústach. Zdravá zeleninová príloha len podčiarkuje ľahkosť tohto obedného menu.
Suroviny
kuracie stehno 500 g
stredne veľká cibuľa 1ks
vajcia 1ks
strúhanka 3 PL
solamyl 1 PL
soľ
čierne korenie
sušený cesnak
šlahačková smotana 400ml
tvrdý syr na strúhanie 200g
cesnak 5 strúčikov
čerstvý rozmarín
Postup
Kuracie mňso nakrájame na drobno.
Na masti orestujeme cibuľu.
Pridáme do misky kde je vajce, stráhanka, solamyl, sušený cesnak, soľ a korenie.
Všetko dôkladne premiešame a necháme v chladničke odstáť hodinu.
Zatiaľ si pripravíme omáčku.
Zmiešame smotanu, najemno nastrúhany syr, prelisovaný čerstvý cesnak, soľ, korenie, rozmarín.
Podľa potreby môžeme zriediť mliekom.
Teraz vytvarujeme z hmoty guličky – také do ruky. Malo by výjsť približne 10 – 12 guličiek.
Guličky poukladáme na vymazaný plech alebo do zapekacej misy.
Pečieme v rúre na 170 °C 20 minút. Potom pridáme omáčku a dopekáme ešte 20 minút.
Ku koncu pečenia môžeme na chvílu zapnúť gril alebo zvýšiť teplotu. Aby sa guličky trochu zapiekli.
Podávame s dusenými fazuľovými strukami a zapojenými zemiakmi.