Koláče, olovrant, Recepty, Slané koláče

Tieto zemiakové uzly prekvapia svojou chuťou nielen Vás

Na prípravu zemiakových rožkov môžete využiť aj nespotrebovanú zemiakovú kašu. Príprava cesta je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná. S týmto receptom Vám aj deti môžu pomôcť.

Suroviny

Zemiaky 4 ks
mlieko 100 ml
maslo 70 g
cukor 2 lyžice
soľ 0,5 lyžičky
droždie 10 g
múka 3 šálky

Postup

Zohrejte si mlieko na 40°C a rozmiešajte v ňom drožie, cukor a soľ.
Uvarené a očistené zemiaky popoučte a pridajte zarobené drožie.
Zamiešajte a pridajte múku a vymieste cesto požadovanej hustoty.
Cesto nechajte 40 minút kysnúť – naberie až 3 násobok objemu.
Cesto si rozdelte na buchtičky a následne z nich vyvaľkajte šúlok.
Nastrúhajte tvrdý syr jemne ho vmieste do šúlku cesta.


Následne tieto šulky stočte do uzla a posypte trochou syra.
Nechajte ich ešte 15 minút odpočívať.
Na záver ich pečieme 25-30 minút pri 200°C