Bezlepková diéta, Diétne jedlo, Hlavné jedlá, Klasika, Predjedlá, Raňajky, Recepty, Rôzne, vegetariánske, Zdravie

Najjednoduchší recept na najchrumkavejšie zemiakové placky podľa receptu starých mám

Toto klasické slovenské jedlo sa dá pripraviť na milión spôsobov.  Každý má rad nejaké a s niečim. Pozor na prebytočný olej!

Suroviny

5 ks veľkých zemiakov,
2-3 strúčiky cesnaku,
2 vajcia,
soľ,
ml. čierne korenie,
olej na vyprážanie

Postup

Zemiaky si očistíme, nastrúhame, vytlačíme z vody, pridáme prelisovaný cesnak, vajcia, koreniny. Cesto musíte dochutiť tak akurát do príjemna.

Pokiaľ sa v ceste objaví veľa vody, odoberajte ju.  Placky vyprážame na horúcom oleji do zlatista.
Necháme na servítke odkvapkať od oleja a podávame.

Recept nám poslala: Beátka Dunajčíková. Ďakujeme