Hlavné jedlá, Klasika, Recepty

Mäsko pre mlsné jazýčky

Suroviny

1-1,5 kg bravčové mäso,
1 plechovica – sterilizovaná kukurica,
olej,
väčšia 1 ks a menšie 2 ks cibuľa ,
trocha hladkej múky

Na marinádu
1-2 strúčiky cesnaku,
lyžica horčice,
1-2 lyžice oleja,
1 dcl mlieka,
ml. červená paprika,

Postup

Bravčové mäso narežeme na rezne, naklepeme a dáme do marinády, najlepšie na noc.
Mäso sprudka opečieme, odložíme nabok, do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme, poprášime múkou.

Popražíme ako keď robíme zápražku,pridáme ml. červenú papriku a zalejeme vodou,prevaríme.
Precedíme cez sitko a pridáme k mäsu,podusíme a nakoniec pridáme sterilizovanú kukuricu.

Cesnak očistíme, pretlačíme a všetky ingrediencie pridáme, premiešame.
Podávame so zemiakmi, pyré, môže byť aj s ryžou.Dobrú chuť!