Tento vynikajúci osviežujúci dezert pripravila Martuška Mlynarciková podľa receptu Adriany Polákovej – moderátorky telerána Markíza
Suroviny
Podlhovasté piškóty
Krémová plnka
250 ml šľahačková smotana
500 g mascarpone
200 g biela čokoláda
Ovocná plnka
800 g jahody , 2 ks vanilkový cukor.
Na zdobenie : kakao na posýpanie , jahody na ozdobu.
Postup
Jahody rozmixujem tak aby zostali kúsky. V miske vyšľahám šľahačku pridám mascarpone a opatrne premiešam.
Do vymiešaného krému pridám roztopenú vychladnutú bielu čokoládu a ručne metličkou zmiešam.
Na dno misky poukladám piškóty , na ktoré navrstvím rozmixované jahody.
Na jahody dám vrstvu mascarponového krému a opäť piškóty a rozmix. jahody , krém ja som na krém dala ešte čučoriedky a posledná vrstva je krémová.
Hotový koláč posypem kakaom a ozdobím jahodami.