Máte kuracie prsia a chcete z nich tentokrát skúsiť uvariť niečo, čo ste ešte nejedli? Opäť vám prinášam rýchly a zároveň veľmi chutný receptík, ktoré prekvapí vaše chuťové poháriky – samozrejme len v dobrom zmysle slova! Toto jedlo nie je náročné na suroviny, jeho príprava vám nezaberie veľa času a chuťovo je vynikajúce. Poďme teda na to 🙂
Suroviny
kuracie prsia – 4 ks,
ricotta – 250 gramov,
čerstvý špenát – 100 gramov,
cheddar (alebo iný tvrdý syr) – 100 g
soľ,
mleté čierne korenie,
mletá červená paprika
Postup
Pripravíme si kuracie prsia, do ktorých spravíme priečne zárezy pozdĺž celého kúska mäsa, do ktorých budeme neskôr dávať plnku.
Na panvicu si dáme kvapku oleja a poriadne ju necháme rozohriať. Na horúcu panvicu nasypeme umyté lístky čerstvého špenátu, ktoré dusíme – nepotrvá to dlho a lístky “spľasknú”. Následne do nich pridáme ricottu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Poriadne premiešame, kým sa celá zmes nespojí a nevytvorí tuhú krémovú plnku.
Kuracie prsia po jednom plníme pripravenou plnkou z ricotty a špenátu.
Preložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Na naplnené kuracie prsia dáme vrstvu strúhaného cheddaru alebo iného tvrdého syra a následne posypeme troškou mletej červenej papriky.
Ako prílohu som k tomuto mäsku podávala pečené sladké zemiaky, ktoré som pred pečením len jemne pokvapkala olivovým olejom (všetko sa pieklo spolu na veľkom plechu – zemiaky aj plnené kuracie prsia, cca 45 minút).