Dezerty

Báječné šamrony jednoducho! Známe aj ako kremrole.

Pre tých veľmi lenivých alebo uponáhľaných je k dispozícii šlahačka v spreji. Ale vyšlahané bielka sú omnoho lepšie. 🙂

Suroviny

Lístkové cesto
5 ks  bielka ,
500 g kryštálovy cukor,
1 ks vanilkový cukor
šťava z 1 a pol citróna
na potretie rozšľahané vajíčko s trochou mlieka

Postup

Lístkové cesto rozvaľkám a pokrájam asi na šírku 2 cm , obtočím trubičky aby sa cesto prekrývalo . Poukladám na plech potriem rozšľahaným vajičkom zmiešaným z mliekom a dám piecť do rúry na 200 stupňov.

Nad parou vyšľahám 5 bielkov , 500 g kryštáloveho cukru a šťavu z 1 a pol citróna …ja som dala z dvoch citrónov. Vyšľahané bielka dám do zdobovacieho vrecúška a plním trubičky.
Autorka receptu / Martuška Mlynarciková