Pre tých veľmi lenivých alebo uponáhľaných je k dispozícii šlahačka v spreji. Ale vyšlahané bielka sú omnoho lepšie. 🙂
Suroviny
Lístkové cesto
5 ks bielka ,
500 g kryštálovy cukor,
1 ks vanilkový cukor
šťava z 1 a pol citróna
na potretie rozšľahané vajíčko s trochou mlieka
Postup
Lístkové cesto rozvaľkám a pokrájam asi na šírku 2 cm , obtočím trubičky aby sa cesto prekrývalo . Poukladám na plech potriem rozšľahaným vajičkom zmiešaným z mliekom a dám piecť do rúry na 200 stupňov.
Nad parou vyšľahám 5 bielkov , 500 g kryštáloveho cukru a šťavu z 1 a pol citróna …ja som dala z dvoch citrónov. Vyšľahané bielka dám do zdobovacieho vrecúška a plním trubičky.
Autorka receptu / Martuška Mlynarciková