Báječný bleskový koláč s drobným ovocím, ktorý pripravíte do hodiny poteší všetky zmysly.
Suroviny
Cesto
6 ks vajíčka ,
180 g polohrubá múka ,
50 g maslo ,
20 g kakao ,
1 balíček vanilínový cukor ,
tuk na vymazanie plechu,
Krém
250 g masla ,
200 g práškový cukor ,
120 g tvaroh ,
strúhaná kôra z 1/2 citróna ,
miešané drobné ovocie na ozdobu ,
strúhaná čokoláda.
Postup
Žĺtky, cukor, vanilku a zmäknuté maslo spolu vymiešam do svetlej peny. Pridám preosiatu múku a kakao. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a zapracujem do cesta. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem 17 -12 min.v rúre vyhriatej na 180 stup.
Po upečení nechám vychladnúť na plechu. Kým sa korpus pečie ,vyšľahám maslo ,tvaroh ,citrónovú kôru a cukor na hladký krém. Krém natriem na upečenú a vychladnutú piškótu. Ovocie umyjem ,osuším a ozdobím nim vrch koláča . Nakoniec posypem strúhanou čokoládou. Pred podávaním nechám stuhnúť v chladničke.
/Martuška Mlynarciková/