Jednoduché a výživné jedlo aj na všedný deň. Osobne do výpeku pridávam aj strúčik cesnaku a je to bomba.
Suroviny
600 g morčacích pŕs,
soľ, ml. čierne korenie,
2 lyžice vykôstkovaných nakladaných zelených olív,
1 cibuľa,
8 plátkov šunky,
olej,
2 dl hydinového vývaru,
1 lyžica hladkej múky,
2 dcl smotany na šľahanie,
1 citrón
Postup
Morčacie mäso natenko naklepeme,osolíme, okoreníme.
Olivy nahrubo pokrájame, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a premiešame.
Na pripravené morčacie plátky dáme po dva plátky šunky, na ňu rozdelíme olivy s cibuľou a zvinieme do závitkov.
Spevníme kuchynskou niťou a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán.
Podlejeme vývarom a dusíme domäkka.
Závitky vyberieme, do vývaru pridáme smotanu, v 2 dcl vody rozmiešanú hladkú múku a za stáleho miešania krátko povaríme.
Omáčku ochutíme soľou,citrónovou šťavou, okoreníme a podávame so závitkami.
Dobrú chuť!