Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Báječné pečené zemiaky s mletým mäsom

Receptov na pečené zemiaky je asi milión. Ale tento si zapamätáte. Je jednoduchý a veľmi chutný.

Suroviny

6 ks /veľké/ zemiaky
400 g  mleté mäso
2 ks  cibuľa
250 g strúhaného syra
soľ,ml. čierne korenie
môžu byť aj bylinky podľa chuti

Postup

Cibuľu nakrájame na drobno. Do misy dáme mleté mäso,vmiešame cibuľu,osolíme,okoreníme podľa chuti, môžeme pridať aj bylinky.Dobre premiešame.

Zemiaky poriadne umyjeme, prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro.
Pripravíme si alobal. Zemiaky naplníme mletým mäsom a posypeme syrom.

Každý zemiak zabalíme do alobalu a dáme do predohriatej rúry piecť na 180 – 200 stupňov asi tak 50 – 60 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme zemiaky z rúry a necháme vychladnúť po dobu 10-15 minút.

Podávame s omáčkou alebo kyslou smotanou. Tiež sa dobre hodí aj kapustový šalát.
/tvcook.ru/