Netradičná sladká architektúra zo zlatých oblátok. Neviem či to bude niekto niekedy pripravovať, ale môžete sa inšpirovať pri stavbe svojho domu. 🙂
Kráľovská glazúra: Najprv si pripravíme spájací materiál – kráľovskú glazúru, ktorá nám poslúži ako sladká malta. Oddelíme si žĺtka od bielok a odstránime aj konček bielka. V miske preosejeme práškový cukor a vymiešame s bielkami vareškou. Polevou naplníme zdobičky, prípadne môžeme použiť aj vrecúško, ktoré prederavíme.
Hrad: 1. Ako prvé si pripravíme základy hradu, ktoré budú pozostávať zo Zlatých Florenta. Tie si rozložíme do tvaru štvorca a postupne ich ukladáme na seba a lepíme kráľovskou glazúrou. V jednom rohu štvorca si necháme miesto na jednu vežu, keďže v skutočnosti má Bratislavský hrad jednu vežu väčšiu ako ostatné.
2. Keď dokončíme základy, pripravíme si vežu z tých istých keksíkov. Narežeme si keksíky do požadovanej veľkosti a vystaviame z nich vežu podobným spôsobom ako základy. Hotovú vežu spojíme so základmi opäť kráľovskou glazúrou.
3. Zvyšné tri vežičky hradu sú menšie, preto si keksíky nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré spojíme glazúrou a nalepíme do zvyšných rohov hradu. Obdĺžniky si môžete narezať vopred a prirovnať jeden k druhému, aby mali rovnakú veľkosť.
4. Na každej veži hradu sú ešte menšie vežičky, ktoré si pripravíme podobným spôsobom z rovnakých keksíkov. Menšie vežičky môžeme narezať do štvorčekov a opäť zlepiť glazúrou. Malé vežičky následne nalepíme na všetky štyri veže.
5. Keď máme dokončenú „hrubé základy“ hradu, pustíme sa do stavania striešky. Ako nosné piliere nám poslúžia Zlaté oplátky, ktoré prilepíme na základy hradu do rady na stred.
6. Na striešku použijeme Zlaté polomáčané mini, ktoré spojíme nad nosnými piliermi z oplátok do striešky.
7. Na striešky vežičiek budeme potrebovať Zlaté polomáčané, ktoré si narežeme do tvaru malých trojuholníkov. Tie následne spojíme do tvaru ihlanu pomocou glazúry.
8. Keď máme všetky vežičky hotové, môžeme sa pustiť do okienok hradu. Malé okienka si narežeme zo Zlatých kakaových sušienok, ktoré následne prilepíme na steny hradu glazúrou. Ak patríte medzi detailistov, možete hrany striešok a vežičiek vyplniť tmavou čokoládovou polevou.