Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept.
Suroviny
4 srňacie bifteky hrubé asi 3 cm,
citrónová šťava,
soľ, čierne korenie,
olej na opekanie,
na obloženie zmes zeleniny, šalát zo surovej zeleniny, nakladané huby v sladkokyslom náleve a pod….
Postup
Odblanené a na bifteky nakrájané mäso iba zľahka nožom alebo dlaňou neklepeme a oboma rukami upravíme do pôvodného tvaru. Po oboch stranách ich pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, dáme do misky, prikryjeme a necháme asi dve hodiny odležať.
Na panvici dobre rozohrejeme olej a bifteky po obidvoch stranách rýchlo opečieme tak, aby vnútri ostali šťavnaté a ružovkasté,nie však krvavé. Ak chceme, aby srňacie bifteky s hmotnosťou asi 200 g boli prepečené iba stredne, stačí ich opekať 3 minúty.
Srňacie bifteky podávame rovnako ako hovädzie bifteky – s uvarenými, opekanými či pečenými zemiakmi. Dopĺňame ich zeleninou nakladanou v sladkokyslom náleve alebo čerstvou zeleninou, ochutenou pikantnejšou zálievkou. Vhodné sú aj studené majonézové omáčky, ochutené horčicou alebo bylinkami.