Akurá prepečený, šťavnatý a teplý bôčik. Pri tejto predstave sa mi slinky zbiehajú.
Suroviny
1,5 kg bravčového bôčika,
2 cibule,
1 hlávka cesnaku,
2 vetvičky rozmarínu,
soľ, čierne korenie,
2 PL medu,
1 citrón,
vývar na podlievanie
feniklové semienka
celá rasca
1 cuketa
2 papriky
250 g cherry paradajok
400 g zemiakov
1 čl medu
Postup
Bôčik dáme na pekáč dolu kožou, pridáme soľ, korenie, rascu, feniklové semienka, cesnek, cibuľu, rozmarín a 2 PL medu, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 1,5 hodiny pri 170 stupňoch.
Asi tak v polovici pečenia bôčik prevrátime, narežeme kožu tak do hrúbky pol cm.
Na plech dáme papier na pečenie.
Cuketu, papriku, cherry paradajky a zemiaky napichujeme na špajdle alebo na ihlu, pridáme soľ, korenie, med,citrón a tymian a dáme piecť do rúry na 160 stupňov asi 30 minút.