Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Študentská pečať v srnčom chrbáte

Jednoducho si pripravte vlastnú študentskú pečať. Plnku môžete obmieňať podľa toho, čo doma nájdete.

Suroviny

250g pokrmový tuk/Cera/
250 g práškový cukor
3 ks vajcia
3 Pl kakao
100 g posekané vlašské orechy
100 g hrozienka
100 g želé cukríky/nemala som,dala som tie žížalky kyslé/
4 ks tortové oplátky
50 g čokolády

Postup

Orechy posekáme na drobné kúsky, želé cukríky pokrájame, pripravíme si hrozienka a polámeme oblátky.

Pokrmový tuk, práškový cukor, vajcia a kakao miešame nad parou, keď bude jemná zmes,odstavíme. Do teplej zmesi pridáme ostatné prísady.Premiešame,aby sa nám to dobre spojilo.

Formu srnčieho chrbáta vyložíme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú zmes. Odložíme do chladničky, kým nestuhne, nechala som to cez noc. Pokrájame na plátky.