Suroviny
5 vajička,
15 dkg cukor práškový,
15 dkg hladká muka,
5 pl vlažnej vody,
1 prášok do pečiva
Plnka
900 ml mlieka
3 zlate klasy
250 g kr.cukor
2 kyslé smotany
piškóty
káva
ovocie podľa chuti
2-3 smotany na šľahanie
čokoláda Margot
Postup
Vymiešame si žĺtky s cukrom,pridáme vodu,múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhy sneh z bielkov.
Moja vylepšená verzia je taká, že na suchý plech si dám alobal na to tenkú vrstvu postrúhaných jabĺčok /šťavu vytlačíme/ iba posypeme mletou škoricou jablká a na to vylejeme cesto a dáme upiecť.
Pripravíme si plnku.
Uvaríme si hustý puding 900 ml mlieka,3 zlaté klasy a 250 g kryštálového cukru.
Nechá sa vychladiť a do vychladnutého vmiešať 2 kyslé smotany.
Plnku natrieme na cesto, na plnku ukladáme piškóty máčame v káve alebo poukladáme ovocie, ja som dala mandarínky na celý koláč.
Vyšľaháme 2-3 kto ako chce 33% smotany na šľahanie rozotrieme na vrch koláča.
Na vrch šľahačky nastrúham čokoládu Margot – dodá lahodnú chuť koláču.