Dezerty, Koláče, Recepty, Torty - sladké

Opitá mníška

Čím tento recept pripomína mníšku – netuším. Som zvedavý, kto na to príde ako prvý. Môžete si pripraviť aj verziu hrubším korpusom. V každom prípade si na tomto ľahodnom dezerte veľmi pochutíte.

Suroviny

Cesto
7 ks vajcia
7 lyžíc cukru
3 lyžice  múky
4 lyžice škrobu
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička octu

Plnka
1 šálka vody
pol kocka margarínu (môžete nahradiť maslo),
2 lyžice kakaa
polovica  horkej čokolády, môžeme dať aj posekané oriešky
šálka cukru
100-200 ml vodky

Krém
0,75 litra smotany na šľahanie (3 ks)
1 stužovač
1 kopcovitú lyžica kryštálového cukru
2 ks Margot /jednu primiešame do šlahačky a jednu na ozdobu/

Postup

Vymiešame bielky, postupne pridáme cukor, žĺtky, múku, prášok do pečiva a ocot.
Pečieme na plechu s rozmermi 26-28 cm asi 45 minút pri teplote 160 – 180 stupňov.
Keď sa upečie narobíme rúčkou varešky diery do koláča, nie celkom na dno, tak do polovice.
Nalejte do hrnca asi pol šálky vody a priveďte do varu.
Pripravíme si krém.
Margarín, vodu, kakao, čokoládu a cukor dáme do misky a túto umiestnime do hrnca.
Týmto spôsobom rozpustíme ingrediencie tak, aby sa nepripálili.
Keď sa všetko roztopí, nalejeme vodku, premiešame a necháme vychladnúť. Plnku nalejeme na koláč tak, aby zakryla otvory.
Vyšľaháme si tuhú šľahačku s cukrom.
Pridáme nastrúhanú jednu Margotku.
Navrstvíme na krém a rozotrieme.Na vrch postrúhame Margotku. A dáme do chladničky,najlepšie na noc.
/w-zielonej-kuchni.blogspot.sk/