Dezerty

Maková torta bez váženia

Zaujímavý vzhľad a výborná chuť. Makové pochúťky si zamilujete a túto tortu obzvlášť. Jednoduchú prípravu zvládne naozaj každý.

Suroviny

Mak – 1 šálka
vajcia – 4 ks.
cukor – 1 šálka
jogurt – 1 šálka
polohrubá múka – 1 šálka
Sóda bikarbona – ¾ lyžička.

Krém:
Kondenzované mlieko – 1 ks
Maslo zmäknuté – 200 g
Kakao – 4 lyžice

Postup

V miske rozbijeme vajce, pridáme mak, dobre vymiešame a dáme do chladničky na jeden deň.
Ďalší deň vyberieme z chladničky, pridáme cukor, jogurt a múku preosiatu zmiešanú so sódou . Dobre premiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy.

Pečieme pri teplote 180 stupňov pečieme 10-15 minút

Plnka:
Vymiešame všetky ingrediencie do hladka.
Tortu prekrojíme a naplníme.
Hotovú tortu dáme na celý deň alebo noc do chladničky.
Zdroj/http://russkayakuhnya1.ru/