Nie do každého koláča idú vajcia. Sladký a bezcholesterolový koláčik
Suroviny
200 ml múka polohrubá
2 KL prášok do pečiva
100 g cukor
200 ml kefír
5 PL slnečnicový olej
1 KL vanilkový cukor
Postup
Rúru predohrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si menší plech, vymažeme ho maslom a vysypeme krupicovou múkou.
Múku preosejeme,pridáme prášok do pečiva , vanilkový cukor, dobre premiešame. Kefír zmiešame s olejom, pridáme cukor. Dobre premiešame, aby sa rozpustil dobre cukor.
Tekutú zmes nalejeme do múky a dobre vymiešame. Potom rýchlo nalejeme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme asi 15 až 20 minút, záleží na rúre.
Prvých 10 minút sa rúra nesmie otvárať, inak sa cesto nezdvihne.
/liveinternet.ru/