Suroviny
Cesto
3 vajcia
4 PL cukru
4 PL múky polohrubej
štipka soli
2 lyžičky vanilkového extraktu
krém
7 ks vajcia
5 plátkov želatína
4 PL hladká múka
1 l mlieko
16 PL cukor
2 PL kakao
1/2 l smotana na šľahanie
vrch
300 ml smotana na šľahanie
Postup
Oddelíme žĺtka od bielkov.Žĺtky s cukrom vymiešame do penista,pridáme vanilku,postupne pridávame múku,štipku soli a vyšľahaný sneh.Jemne premiešajte.
Zmes dáme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech 20 x 30.
Pečieme pri 170 stupňoch asi 15 minút.
Pripravíme si plnku.
Žĺtky vymiešame so 4 lyžicami cukru a pomaly pridávame 4 lyžice múky.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
Do mlieka pridáme žĺtkovú hmotu a varíme do zhustnutia. Hustú kašu necháme vychladnúť. Bielky vyšľaháme do tuha,pridáme á lyžíc cukru.
Vyšľaháme smotanu,pridáme 4 PL cukru. Jemne premiešame.
Sneh zmiešame so šľahačkou a jemne ho vmiešame aj s pripravenou želatínou do žĺtkovej hmoty.
Krém rozdelíme na 2 časti
do jednej pridáme kakao a premiešame.
Odložíme na 15 minút do chladničky.
Po 15 minútach jemne premiešame a navrstvíme na upečené cesto tak že biely a tmavý krém striedajú.
Lyžicou robíme mramorový vzor.
Vrch natrieme vyšľahanou smotanou.
/coolinarika.com/