Suroviny
Čokoládový základ:
120 g masla
180 g múky
60 g hnedého cukru
4 lyžice tmavý kakaový prášok
karamel:
1 balenie sladené kondenzované mlieko,
120 g cukru,
120 g masla
Pralinky poleva:
200 g pralinky čokolády
10cl rozpustenej Cery /stužený pokrmový tuk/
Postup
Zmiešajte všetky zložky na čokoládový základ,vypracujeme a dáme do vymastenej, hrubou múkou vysypanej formy.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 25 minút.
Medzitým pripravíme karamel:
Dáme všetky ingrediencie do kastrólika a privedieme do varu, za stáleho miešania.
Znížime teplotu a pokračujeme v miešaní, kým sa karamel nezahustí a nemá peknú farbu.
Natrieme na upečené cesto a necháme vychladiť.
Čokoládová poleva z praliniek:
Rozpustíme pralinky a pridáme rozpustenú ceru.Dobre premiešame a nalejeme na karamel.
Necháme stuhnúť v chladničke po dobu niekoľkých hodín.
Pred podávaním necháme minimálne 1/2 hodiny pri teplote miestnosti.
Zdroj/unepausegourmande.com